HR EN TR
PJ JankomirPJ Slobodna zona ZagrebPJ Žitnjak

Kamionski kolodvor

Na lokacijama poslovnih jedinica podružnice Robni terminali Zagreb na Jankomiru i Žitnjaku smješteni su i već više desetljeća posluju kamionski kolodvori sa ciljem prihvata domaćeg i međunarodnog cestovnog teretnog prometa na glavnim ulazima u grad, te u funkciji potreba Carinarnice Zagreb (prihvat, parkiranje, carinski nadzor, pretovar/istovar i carinjenja vozila/tereta).

Sukladno Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu ( NN 178/04, 48/05, 151/05, 111/06, 63/08, 124/09, 91/10 i 112/10 ) podružnica Robni terminali Zagreb je ishodila, kao prva u Republici Hrvatskoj, licenciju za obavljanje kolodvorskih usluga u teretnom prometu, i ispunjava propisane uvjete za prihvat, otpremu i carinjenje svih vrsta tereta.

Kamionski kolodvori imaju znatne parkirališne kapacitete/površine za prihvat teretnih vozila, ograđene i stalno čuvane,  uz primjenu tehničke zaštite (sustav video nadzora) i putem registrirane unutarnje zaštitarske službe.

Kamionski kolodvori su otvoreni 00h-24h svakog dana u godini, te je moguće parkiranje teretnih vozila bez bilo kakve prethodne najave, samo u svrhu parkiranja, ili radi carinskog nadzora/obrade na carinskim ispostavama CI Jankomir i CI Žitnjak.

Usluga kamionskog kolodvora podrazumjeva parkiranje vozila, ulazno-izlaznu obradu ( evidencija, prijava, nadzor, upućivanje  i drugi redovni angažman zaštitara i pomoćnog osoblja kamionskog kolodvora), uporabu sanitarnih i drugih zajedničkih prostora/infrastrukture i ostalih uvjeta potrebnih za boravak vozača i smještaj vozila.

Jedinična cijena utvrđuje se za jednokratni ulaz/uslugu kamionskog kolodvora uz boravak po traženoj svrsi u trajanju do maksimalno 24 sata: za zadržavanje na kamionskom kolodvoru dulje  od 24 sata plaća se doplata po važećem cjeniku i propisanim uvjetima.

Usluga se naplaćuje pri izlazu uz mogućnost plaćanja gotovinom, kreditnom karticom ili po izdatom računu temeljem sklopljenog ugovora.

Cjenik i propisani uvjeti objavljuju se  na svim ulazno-izlaznim mjestima kamionskih kolodvora na lokacijama poslovnih jedinica  Jankomir i Žitnjak.


Sve informacije vezane uz kamionski kolodvor možete dobiti na:
​- tel:     ++ 385 1 3871 414
- e-mail:   sigurnost@rtz.hr​

 

 Kamionski kolodvor na PJ Jankomir
 Kamionski kolodvor Robnih terminala Zagreb - PJ Jankomir
Ispiši