HR EN TR
PJ JankomirPJ Slobodna zona ZagrebPJ Žitnjak

63. rođendan Robnih terminala Zagreb


21. travnja 2016. Podružnica Robni terminali Zagreb proslavila je 63. rođendan. Prigoda je to da se prisjetimo davne 1953. godine, na dan 21. travnja kada je Odlukom Narodnog odbora grada Zagreba osnovano poduzeće pod nazivom Skladišta sa sjedištem u Zagrebu, prethodnici današnje podružnice Robni terminali Zagreb.
 
Uz visoke standarde poslovne prakse i šest desetljeća iskustva, može se s ponosom reći kako je glavno, neizostavno i jasno opredjeljenje podružnice osigurati zadovoljstvo poslovnih partnera u pružanju usluga skladištenja, utovara i pretovara roba, te otpremničkih poslova, kao i unapređenje odnosa prema okolišu.
 
Danas podružnica obavlja djelatnost u različitim skladištima (zatvorenim i otvorenim – u carinskom, necarinskom te statusu slobodne zone). Raspolaže s više od 160 000 m² proizvodno skladišnog prostora i 40 000 m² otvorenoga skladišnog prostora. Također raspolaže s 30 000 m² visokokvalitetnoga uredskog prostora za iznajmljivanje te svom potrebnom infrastrukturom i mehanizacijom za manipulaciju robe.
 
RTZ imaju dvije poslovne jedinice PJ Jankomir i PJ Žitnjak, a u sklopu PJ Jankomir nalazi se Slobodna Zona Zagreb. Zagrebački holding d.o.o. osnivač je i nositelj koncesije za Slobodnu zonu Zagreb do 2023. godine. U proizvodno-skladišnim prostorima Slobodne zone Zagreb obavlja se proizvodnja, obrada, dorada i prerada robe, sortiranje i prepakiranje te posredovanje u međunarodnoj trgovini.
 
Podružnica obavlja još i otpremničke poslove i poslove parkiranja vozila – poslove autoteretnoga kolodvora te posjeduje koncesiju za obavljanje kolodvorskih usluga.
U sklopu podružnice djeluju Carinski ured Zagreb 1 (Jankomir i Slobodna zona) i Carinski ured Zagreb 2 (Žitnjak) koji omogućuju pregled i carinjenje robe u cestovnom i željezničkom prometu.
 
Podružnica Robni terminali teži postati logističko i uslužno središte u prihvatu roba, tereta i vozila namijenjenih tranzitu.

 
Ispiši